09 Aralık 2021, 21:51
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Ahtapotlu Teke Salatası
Ahtapotlu Teke Salatası Tarifi İçin malzemeler - 500 gr taze karides
- 500 gr ahtapot
- 3 yemek kaşığı sirke
- 7 yemek kaşığı zeytinyağı
- ½ demet maydanoz
- 3 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
Ahtapotlu Teke Salatası Nasıl Yapılır? - Bütün ahtapot dondurucu da dondurulur.
- Donan ahtapot su, tuz ve sirke ile kapağı kapalı kısık ateşte yumuşayana kadar 1,5 saat pişirilir.
- Haşlanan ahtapotun derisi soyulur, şerit şerit kesilerek soğumaya bırakılır.
- Karidesler ayıklanır.
- Su eklenerek kaynatılır.
- Karides ve ahtapotlar servis tabağında harmanlanır.
- Maydanoz ince kıyılarak üzerine dökülür.
- Sarımsaklar ezilir, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve sirke eklenerek sos karıştırılır.
- Ahtapot ve karideslerin üzerine gezdirerek servis edilir. Afiyet olsun.
lezzet Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |
| |