Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Aralık 2021, 19:52   #1
Çevrimdışı
CORDON BLEU
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Vişne Ekşisi Soslu Lahana Sarma




Vişne Ekşisi Soslu Lahana Sarma Tarifi İçin malzemeler


  • Bir adet lahana (Lahananın büyük yaprakları alınır)
  • Su
İç Malzeme İçin:
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 adet orta boy kırmızı soğan
  • Vişne ekşisi sosu
  • Yarım bağ dereotu
  • Yarım bağ maydanoz
  • Kuru fesleğen
  • Kuru nane
  • Kuru reyhan
  • Kuru kekik
  • Sumak
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Zeytinyağı
  • Tuz
Sos İçin:
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Sıcak su


Vişne Ekşisi Soslu Lahana Sarma Nasıl Yapılır?


  • Lahananın büyük yaprakları alınır, temizlenir.
  • Tencereye su koyulur, su kaynarken lahanalar su içerisine koyulur, 2-3 dk bekletilir.
  • Lahanalar süzgeç yardımıyla sudan alınarak ılıması için kenara koyulur.
  • İç malzeme hazırlanır. Tencereye zeytinyağı koyulur , zeytinyağı kızınca küp küp doğranmış soğanlar koyulur ve yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Bulgur koyulur karıştırılır. Baharatlar koyulur, vişne ekşisi sosu karıştırılır. Ocağın altı kapatılır. İnce kıyılmış dereotu ve maydanoz koyulur karıştırılır.
  • Sosu hazırlanır. Bir tabağa salça koyulur ve sıcak suyla açılır.
  • Dolma sarma işlemine başlanır. Yapraklar istenen boyutta parçalara ayrılır ve ortasına iç malzeme koyularak rulo şeklinde sarılır. Sarılan dolmalar tencereye dizilir.
  • Sarma işlemi bitince hazırlanan sos , zeytinyağı ve biraz tuz dolmaların üzerine gezdirilir.
  • Dolmalar ocağın kısık ayarında pişmeye bırakılır.
  • Sıcak ya da ılık servis edilir.


lezzet



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklamver bizimmekan