Vişne Ekşisi Soslu Lahana Sarma
Vişne Ekşisi Soslu Lahana Sarma Tarifi İçin malzemeler - Bir adet lahana (Lahananın büyük yaprakları alınır)
- Su
İç Malzeme İçin: - 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 adet orta boy kırmızı soğan
- Vişne ekşisi sosu
- Yarım bağ dereotu
- Yarım bağ maydanoz
- Kuru fesleğen
- Kuru nane
- Kuru reyhan
- Kuru kekik
- Sumak
- Karabiber
- Pul biber
- Zeytinyağı
- Tuz
Sos İçin: - Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Sıcak su
Vişne Ekşisi Soslu Lahana Sarma Nasıl Yapılır? - Lahananın büyük yaprakları alınır, temizlenir.
- Tencereye su koyulur, su kaynarken lahanalar su içerisine koyulur, 2-3 dk bekletilir.
- Lahanalar süzgeç yardımıyla sudan alınarak ılıması için kenara koyulur.
- İç malzeme hazırlanır. Tencereye zeytinyağı koyulur , zeytinyağı kızınca küp küp doğranmış soğanlar koyulur ve yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Bulgur koyulur karıştırılır. Baharatlar koyulur, vişne ekşisi sosu karıştırılır. Ocağın altı kapatılır. İnce kıyılmış dereotu ve maydanoz koyulur karıştırılır.
- Sosu hazırlanır. Bir tabağa salça koyulur ve sıcak suyla açılır.
- Dolma sarma işlemine başlanır. Yapraklar istenen boyutta parçalara ayrılır ve ortasına iç malzeme koyularak rulo şeklinde sarılır. Sarılan dolmalar tencereye dizilir.
- Sarma işlemi bitince hazırlanan sos , zeytinyağı ve biraz tuz dolmaların üzerine gezdirilir.
- Dolmalar ocağın kısık ayarında pişmeye bırakılır.
- Sıcak ya da ılık servis edilir.
lezzet Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |