Sarma Beyti
Sarma Beyti Tarifi İçin malzemeler - 1 adet yufka
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı galeta unu
- 200 gr dana kıyma
- 200 gr kuzu kıyma
- 30 gr şam fıstığı
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı tereyağ
- 1 adet yumurta
- Kimyon
- Köfte baharı
Sarma Beyti Nasıl Yapılır? - Yufkayı önce ortadan ikiye katlayın, daha sonra bir kez daha katlayın ve Beyti yapacağınız tepsinin tabanı kadar daire şeklinde yufkayı kesin.
- Yufkalar dört kat olur ve her birinin aralarını tereyağ ile yağlayın. Pişirme tepsisine yerleştirip 12 parçaya bölün.
- Bir kasede kıymaları, rendelenmiş soğan, yumurta akı, galeta unu, tuz ve diğer baharatları ilave edip Beyti köftesini hazırlayın.
- İçine şamfıstığı da ilave edin. Tüm malzemeyi iyice yoğurup dairesel şekil verin ve yufkalara sarın.
- Yufkaların üzerine yumurta sarısını sürün 200 derece ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
lezzet Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |