[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
adet küçük tavuk göğsü jülyen uzun ince doğranmış
1 adet orta boy göbek marul
4 dilim tost ekmeği
1 adet büyük salatalık
5-6 adet çeri domates
6- 7 adet maydanoz
Yarım su bardağı mısır
Permasan peyniri isteğe bağlı (Sert yağlı peynirde olur arzu ettiğiniz kadar)
Sosu için
1 yemek kaşığı mayonez
Yarım su bardağı zeytin yağı
Yarım çay bardağı limon suyu
2 diş sarımsak ezilmiş
2 yemek kaşığı balzamik sirke
1 tatlı kaşığı hardal
Bir tutam tuz
Çeyrek çay kaşığı karabiber
Yapılışı: İlk olarak tavaya iki kaşık sıvı yağ ekleyip jülyen doğranmış tavuk etlerini kızartalım.
Ardından 4 dilim tost ekmeğini küp küp kesip fırında çıtır olana kadar kızartalım.
Daha sonra marulu maydanozu salatalığı çeri domatesi yıkayıp doğrayalım. (çeri domatesi iki bölün )
Sosumuza geçelim ayrı bir kasede 1 yemek kaşığı mayonezi, hardal, karabiber, limon, tuz, ezilmiş sarımsak, balzamik sirke son olarakta zeytin yağımızı ilave edip iyice karıştıralım.
Derin bir kabın içerisine önce yeşilliklerimizi daha sonra kıtır tost ekmeklerini ve son olarak da jülyen kızarttığımız tavuk etlerini ekleyelim.
Üzerine sosumuzu ilave edip karıştıralım.
En üste mısır serpiştirelim.Afiyet olsun.