Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Ocak 2022, 15:49   #1
Çevrimdışı
PySSyCaT
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hangi Vitamin, Hangi İşe Yarar?









A, B, C, D, E, K alfabenin sadece bazı harfleri değil aynı zamanda yaşamsal faliyetlerimizi yürütmemizi sağlayan vitamin çeşitleridir. Bu vitaminlerden A, D, E, K vitaminleri yağda çözünebilen vitaminler olup, B ve C vitaminleri suda çözünebilen vitaminlerdir.
Peki bu bilgi neden önemli? Çünkü vücudumuzda yağ depoluyoruz ancak su depo[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]mıyoruz. Yani yağda çözünebilen vitaminleri vücudumuzda depolanabilirken, suda çözünen vitaminler depolanamadığı için gıdalar sayesinde düzenli olarak alınmalıdır.
Peki hangi vitamin hangi işe yarar:

► A Vitamini: Bağışıklık sistemini korur, cilt sağlığını korur. Göz sağlığı için çok önemlidir. En yoğun bulunduğu bazı gıdalar: dana karaciğer, maydanoz, dereotu, ıspanak, havuç, nane, tereyağı, yumurta ve balkabağıdır.

► B Vitamini: B vitamini grubu çok büyük bir çeşitlilik içermektedir. Büyüme için çok gerekli olmasının haricinde hafıza ve beyin sağlığı için de çok önemlidir. Hayvansal gıdalar, erik, patates, brokoli, bezelye, kuşkonmaz, muz ve avokado en çok B vitamini bulunduran gıdalardır.

► C Vitamini: Hastalıklara karşı en büyük yardımcı olan C vitamini aynı zamanda tansiyonu dengeler, diş sağlığına ve demir eksikliğine iyi gelir. Kırmızı biber, maydanoz, şalgam, limon, lahana, kivi, çilek ve yabanmersininde bol miktarda bulunur.

► D Vitamini: Kemiklerin sağlığı için çok gerekli olan D vitamini kas gelişimini de sağlayarak bağışıklık sistemini korur. Peynir, tereyağ, yağlı balıklar, yumurta ve patates en önemli D vitamini kaynaklarındandır.

► E Vitamini: Kalp ve damar ile birlikte cilt sağlığını korur. Bağışıklık sistemi için önemlidir. Çam fıstığı, kayısı, kabak, lahana, marul, domates ve fasulye en büyük E vitamini kaynaklarındandır.

► K Vitamini: Kanın pıhtılaşması için gereklidir. En yoğun bulunduğu besinlerin başında Brüksel lahanası, kıvırcık, marul, ıspanak, şalgam, pancar, pazı ve kuşkonmaz gelir.
Bu vitaminleri düzenli olarak besinlerden almak sağlığımızı korumamız için çok önemlidir. Bunun için de besin çeşitliliğimizi ve kalitemizi arttırmalı, depolanabilir vitaminler için vitamin depomuzu sürekli dolu tutmalı, depolanamayan vitaminler için düzenli olarak tüketim yapmalıyız.


TappTaze..

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan reklamver