01 Şubat 2022, 19:45
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Baharatlı Kış İçecekleri
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Zerdeçallı Süt Tarifi
Kış aylarının vazgeçilmez baharatlarından olan zerdeçal, süt ile birleşince daha da leziz ve hafif bir tat bırakıyor. Siz de zerdeçallı süt hazırlamak şu tarifi deneyebilirsiniz;
Zerdeçallı Süt İçin Gereken Malzemeler
200 ml süt
Yarım çay kaşığı toz zerdeçal
Yarım çay kaşığı toz karabiber
Bir çay kaşığı bal
Zerdeçallı Sütün Yapılışı
Sütü cezveye alın. Üzerine zencefili ilave edin ve kaynatın.
Kaynayan sütlü karışıma karabiberi ekleyin. Bir-iki dakika daha kaynamasını sağlayın.
Son olarak içeceğinize bal ekleyip tüketebilirsiniz.
Sumaklı Limonata Tarifi
Ekşili tatları seviyorsanız, son günlerin popüler içeceklerinden biri olan sumaklı limonatayı da deneyebilirsiniz. Tarif detayları şu şekilde:
Sumaklı Limonata İçin Gerekli Malzemeler
6 tane limonun suyu
600 ml soğuk su
Sumak Ekşisi İçin
30 gram tane sumak
400 ml sıcak su
Şeker Şurubu İçin
Yarım su bardağı toz şeker
400 ml sıcak su
Sumaklı Limonatanın Hazırlanışı
Sumak ekşisini hazırlamak için sumakları bir tencereye aktarın.
Kaynar su ekleyip tencere kapağını kapatın.
Tencere, oda ısısına gelene kadar beklesin.
Şeker şurubunu hazırlamak için şekeri ve sıcak suyu sos tenceresine alarak, kısık bir ateşte pişirin. Bir köşede soğusun.
Sürahi içerisine sumak suyunu süzerek koyun.
Şeker şurubunu, limon suyunu ve suyu ilave ederek karıştırın. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Zencefilli Çay Tarifi
Ferah ve sağlıklı bir içerek hazırlamak için tercihinizi zencefilli çaydan yana kullanabilirsiniz. Basit yöntemlerle yapılan zencefilli çay için şu tarifi deneyebilirsiniz:
Zencefilli Çay İçin Gerekli Malzemeler
İki yemek kaşığı kadar bal
İki tatlı kaşığı kadar karabiber
Ceviz büyüklüğü kadar zencefil
Bir limonun suyu
Zencefilli Çayın Hazırlanışı
Isıya karşı dayanıklı bir bardak içerisine balı koyun.
Ardından üzerine sıcak su ekleyerek karıştırın.
En son ise karabiberi ilave edin.
10 dakika kadar bekletin, iyice dinlenmeden tüketmeyin.
Tarçın ilavesi de yapabilirsiniz, çayınıza farklı bir tat katar.
Zencefilli çay, güzelce dinlendiği zaman servis edebilirsiniz.
Alıntı
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. Ve görüyorsun ki .. Alnımıza yazılanla ..Gönlümüze kazınan bir olmuyor… |
| |