Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Şubat 2022, 15:13   #1
Çevrimdışı
aSk
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Karadut Şurubu Nasıl Yapılır




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Karadut şurubu nasıl yapılır? Nasıl saklanır?
Karadut şurubu, karadutun su ve şekerle pişirilip ortaya çıkan suyunun süzdürülmesiyle elde ediliyor. Bu nedenle şurup yapmak için bolca karaduta ihtiyacımız var. Tazecik karadutların varsa yapraklarını ya da yabancı maddelerini temizleyerek işe başlayın.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Karadutları genişçe bir kabın içerisine aktarın. Üzerine bolca su ilave ederek 2-3 dakika bekletin ve suyu süzün. Karadutları nazik bir şekilde, ezilmeden genişçe bir tencerenin içerisine aktarın. Çok fazla ezilmemelerine özen gösterin ve içerisinde herhangi bir yabancı madde olmadığından ya da yaprak kalmadığından emin olun.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 kg karaduta 1 su bardağı toz şeker, 2-3 su bardağı su ve 1/4 adet limonun suyunu ilave edin. Karadut suyunuzun çok daha uzun süre dayanması için içerisine limon tuzu ilavesinde de bulunabilirsiniz. 1 kg karaduta 1 tatlı kaşığı limon tuzu ilave edebilirsiniz. Ardından güzelce kaynatın.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Hafif yoğun bir kıvam almaya başladığında ocaktan alın. Bir kabın üzerine tülbent ya da süzgeç oturtun. Karadut şurubunuzu süzdürün. Altta kalan şurubu soğuyunca cam şişelere ya da cam kavanozlara aktararak saklayabilirsiniz.

Karadut şurubunun faydaları


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olur. Özellikle şişkinlik hissettiğiniz öğünlerin ardından rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Ilık bir şekilde tüketildiğinde özellikle öksürüğe ve boğaz ağrısının geçmesine yardımcı olur.
Ağız yaraları ve aftların çıktığı durumlarda tüketildiğinde bu yaraların geçmesine yardımcı olur. İyileşme sürecini hızlandırır.
Kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur. Kansızlığa da iyi gelir.
Özellikle hamilelerin hamilelik döneminde tüketmesi önerilir. Kan yapar, vitamin kaynağıdır ve kansızlık çeken hamilelerin bu süreçte sorunları en aza indirmeye yardımcı olur.

Alıntı

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.

Ve görüyorsun ki .. Alnımıza yazılanla ..Gönlümüze kazınan bir olmuyor…
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan sohbet odaları