Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Şubat 2022, 16:33   #1
Çevrimdışı
aSk
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çöç Tarifi




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Çöç Tarifi İçin Malzemeler

400 gram dana kıyma
2 adet yumurta
1 su bardağı köftelik ince bulgur
1yemek kaşığı biber salçası(opsiyonel)
3/4 çay bardağı galeta unu
1 adet soğan (taze soğan da kullanabilirsiniz)
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber
1/4 demet ince kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı sıvı yağ (tavada kızartılmak istenirse)

Çöç Tarifinin Püf Noktası
Bulgurun fazla şişmemesi ve dağılmaması için çok uzun süre sıcak suda bekletmeyin.
Buzdolabında çöçleri dinlendirmek, pişerken dağılmaması için gerekli bir aşamadır.
Eğer kıymayı yağlı kullanırsanız kızartma yaparken daha az yağ ilave edebilirsiniz.


Çöç Tarifinin Pişirme Önerisi
Dilerseniz ısınmış tavada az yağla kızartabilir veya derin yağda kızartma tekniğiyle de bu nefis lezzeti pişirebilirsiniz.


Çöç Tarifi Nasıl Yapılır?
Bulguru bir kabın içine alın ve üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edin.
Demlenmesi ve şişmesi için 15-20 dakika bekleyin.
Kıymayı bir kaba alın. Bulgur, yumurta, galeta unu ve diğer malzemeleri ilave edip yoğurun.
Tüm malzeme birbirine karışıncaya kadar yoğurun.
Dilediğiniz büyüklükte yassı hale getirerek şekil verin.
Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
Fırını 165 dereceye ayarlayın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisinde iyice kızarana kadar pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun!

Çöç Tarifinin Servis Önerisi
Yanına bol soğanlı, bol domatesli bir salatayla yemeğiniz tamamlanacaktır.

Alıntı

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.

Ve görüyorsun ki .. Alnımıza yazılanla ..Gönlümüze kazınan bir olmuyor…
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklamver bizimmekan