Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Şubat 2022, 11:02   #1
Çevrimdışı
aSk
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yoğrulmayan Borcam Çöreği Tarifi




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Hamuru için:

1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
1 adet yumurta
1 adet yumurta beyazı
6 çay bardağı un


Üzere sürmek için:
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için:
350 gram beyaz peynir
1 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı çörek otu
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber

Yoğrulmayan Borcam Çöreği Tarifinin Püf Noktası
Tüm malzemelerin oda ısısında olması hamurunuzun çok güzel kabarmasını ve yumuşacık olmasını sağlayacaktır.


Yoğrulmayan Borcam Çöreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Ilık sütü derince bir kaba alın içine toz mayayı ekleyip, parmağınızla maya eriyene dek karıştırın.Şekeri ve tuzu da ekleyip tekrar karıştırın.
Yağ, yoğurt,yumurta ve unu da ekledikten sonra güzelce karıştırıp hamuru toparlayın, ele yapışan bir hamur elde edeceksiniz. Unu yavaş yavaş ekleyin ve hamurunuzun una çok doymamasına dikkat edin.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Hazırladığınız hamurun üstünü kapatın ve ılık bir yerde 30 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
Mayalanma süresinin sonunda, elinizle hafifçe yağladığınız bir borcama hamuru elinizle yayarak yerleştirin.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Üstüne, bir kasede çırptığınız yumurta sarısı, yağ, yoğurt karışımını bir fırça yardımıyla güzelce sürün.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Üstüne çörek otu ve susam da serptikten sonra, 15 dakika da bu şekilde mayalanmaya bırakın.
Mayalanma süresinin sonunda üstüne peynir ufalayın ve doğradığınız biberleri serpiştirin.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 35 dakika pişirin.
Fırından aldıktan sonra yine bir fırça yardımıyla üstüne eritilmiş tereyağını sürün ve dilimleyerek servis edin.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Alıntı

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.

Ve görüyorsun ki .. Alnımıza yazılanla ..Gönlümüze kazınan bir olmuyor…
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat