Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Şubat 2022, 17:43   #1
Çevrimdışı
aSk
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Neden Lahana Pişirirken İçine Elma Kabukları Atmalısınız?




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Çocukken burun kıvırdığımız, kerevizle, brokoliyle, pırasayla, karnabaharla aynı kaderi paylaşan lahanayı bazılarımız büyüdüğünde çok sevdi, bağrına bastı, onu evde bol bol pişirdi. Bazılarımız ise lahana denince hala koşarak uzaklaşıyor, onu sevmeye bir türlü yanaşmıyor.

Ama lahana sevmeme sebeplerinde bir açıdan haklılar. Çünkü hepimizin de kabul edeceği gibi lahana pişerken çok da hoş, iştah açıcı, nefis mi nefis kokan bir sebze değil ne yazık ki... Bir de yedikten sonra yaptığı o hazımsızlık ve gaz durumları var ki çoğu kişi sırf bu sebepten bile lahanayı evine sokmuyor.

Haşlanırken mutfağı hatta tüm evi o pek hoş olmayan kokusuyla dolduran lahana aslında bu küçük kötü huyundan vazgeçmek için tek bir malzemeye ihtiyaç duyuyor.

Elma!

Zira yeşil ya da kırmızı fark etmez bir adet bütün elma sizi tüm bu sıkıntılarınızdan kurtarmaya hazır. Üstelik sadece lahana kokusunu bastırmakla kalmıyor bu sihirli malzeme, aynı zamanda lahananın hazmını da kolaylaştırıyor.

Nasıl yapacaksınız?


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Bir adet elmanın kabuklarını ince bir şekilde soyun.
Lahananın haşlandığı tencerenin içine bu kabukları atın. (Sadece kabuklar, elmanın kendisi değil)
Bu kabukların lahana pişme süresi boyunca tencerede kalmasına dikkat edin.
Bu sayede lahana pişerken etrafa hiç koku yaymadığını fark edecek ve lahanayı yedikten sonra da hazımsızlık sorunu çekmeyeceksiniz.

Başka yolları da var


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Elma kabukları en kolay yöntemlerden biri olarak bilinse de lahana kokusunu ortadan kaldırmanıza yarayacak başka yollar da var.

Onları da hemen kısaca sıralayalım:

Lahanayı haşlama suyuna bir miktar süt ekleyerek yaydığı kokunun önüne geçebilirsiniz. Aynı zamanda süt, lahanaların kar gibi beyaz olmasını da sağlar.
Lahanaları pişirmeden bir gece önce onu tuzlu su içinde bekletirseniz kokunun önüne geçebilir, aynı zamanda pişme süresini de kısaltabilirsiniz. Ancak lahanayı pişirirken ekleyeceğiniz tuz oranını buna göre dengelemeniz gerekebilir.
Bayat ekmekleri küçük parçalar halinde lahanayı pişireceğiniz tencerenin dibine koyarak da koku yapmasının önüne geçebilirsiniz.
Ayrıca haşlama suyuna atacağınız birkaç defne yaprağı da lahana kokusunun yayılımını engelleyecektir.

Alıntı

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.

Ve görüyorsun ki .. Alnımıza yazılanla ..Gönlümüze kazınan bir olmuyor…
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan