22 Şubat 2022, 21:49
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Pirzolalı Yaprak Sarma
Pirzolalı Yaprak Sarma Tarifi İçin malzemeler - 750 gr taze asma yaprağı
- 500 gr pirzola
- 400 gr az yağlı koyun kıyması
- 2.5 su bardağı pirinç
- 3 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı salça
- 1.5 çay bardağı su
- 1.5 limon
- Tuz
- Karabiber
Pirzolalı Yaprak Sarma Nasıl Yapılır? - Bir tencereye su doldurup tuz ve yarım limonun suyunu ekleyin. Ocağa alıp su kaynamaya başlayınca yaprakları ilave edip 5 dakika haşlayın ve süzgece alın.
- Soğan ve sarımsağı temizleyin. 2 diş sarımsak ve soğanı rendeleyin. Pirinci iyice yıkayıp süzün.
- Bir kapta pirinç, kıyma, salça, yağ, soğan, sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırın. Hazırladığınız malzemeyi yapraklara sarın.
- Pirzolaları tuzlayıp biberleyin ve yayvan bir tencerenin tabanına dizin. Yaprak sarmaları pirzolaların üzerine yerleştirin.
- Kalan sarımsakları bütün olarak ilave edin. 1.5 bardak sıcak su ekleyip üzerine porselen bir tabak kapatın.
- 30 dakika pişirip üzerindeki tabağı alın. 1 limonun suyunu yemeğin üzerine gezdirin ve kısık ateşte 15 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
lezzet Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |
| |