Maş Fasulyeli Yer Elması Çorbası
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
1 soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
500 g yer elması
1 havuç
6 su bardağı su
1 çay bardağı haşlanmış maş fasulyesi
Yarım su bardağı krema
Tuz
Karabiber
Üzeri için;
2-3 dal maydanoz
Maş Fasulyeli Yer Elması Çorbası Yapılışı:
Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. İri doğradığınız yer elması ve havucu ilave edip 10 dakika daha soteleyin. Suyunu ekleyip 20-25 dakika pişirin. Çorbayı ocaktan alıp pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Haşlanmış maş fasulyesi, krema, tuz ve karabiberi ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Servis kaselerine paylaştırın. Üzerini ince kıydığınız maydanoz yaprakları ile süsleyerek sıcak servis yapın.
__________________ " Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr"♥ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
|