26 Mart 2022, 09:51
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Zahterli Yoğurt Çorbası
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
Yarım su bardağı pilavlık bulgur
4 su bardağı et suyu
3 su bardağı sıcak su
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım soğan
1 diş sarımsak
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
Kuru nane
Kırmızı pul biber
Üzeri için:
1 demet pazı
30 gr tereyağı
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
1.5 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı zahter
Tuz
Karabiber
Zahterli Yoğurt Çorbası Yapılışı:
Soğan ve sarımsağı küçük küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Bulgur, sıcak su ve et suyunu ekleyip bulgur yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin. Yoğurdu bir kasede un ile pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. Çorbanın suyundan bir kepçe ekleyip çırpmaya devam edin ve bunu yavaş yavaş bulgura ekleyerek karıştırın. Tuz, karabiber, nane ve pul biber ile tatlandırın. Üzeri için, pazıları ince doğrayıp 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Ayrı bir tavada kalan zeytinyağı ve tereyağı ile rendelenmiş sarımsağı soteleyin. Zahter, tuz, karabiber ve nohutları ekleyip birkaç dakika pişirin. Zahterli nohudu pazıya ekleyerek karıştırın. Çorbayı kaseye alıp üzerine bir miktar pazılı karışımdan ekleyerek sıcak servis yapın.
__________________ " Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr"♥ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
|
| |