Fesleğenli ve Dolmalık Fıstıklı Bal Kabağı Çorbası
Malzemeler:
1 soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
500 g bal kabağı
1 orta boy patates
1 orta boy havuç
2 litre et veya tavuk suyu (veya sade su)
200 g labne peyniri
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Deniz tuzu
Üzeri için:
1-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1-2 dal fesleğen
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
Fesleğenli ve Dolmalık Fıstıklı Bal Kabağı Çorbası Yapılışı:
Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun. Küp şeklinde kesilmiş bal kabağını ilave edin. Birkaç dakika kavurun. Daha sonra havuç ile patatesi de aynı şekilde doğrayıp tencerenin içine ekleyin. Biraz daha kavurduktan sonra suyunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın rendelenmiş muskatı, taze çekilmiş karabiberi ve tuzu ekleyin. Birkaç taşım daha kaynatın. En son ayrı bir yerde çırpmış olduğunuz krem peyniri ekleyin. Blender yardımı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice çırpın.
Üzeri için zeytinyağını tavada ısıtıp dolmalık fıstık, çok ince kıyılmış sarımsakları ve çok ince kıyılmış fesleğenleri kavurun. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerine dolmalık fıstıklı,fesleğenli ve sarımsaklı yağı gezdirip sıcak servis yapın.
__________________ " Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr"♥ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
|