Limonlu ve Yoğurtlu Kuzu Gerdan Çorbası
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
400 gr kuzu gerdan eti
20 gr un
15 gr yoğurt
Yarım limonun suyu
1 yumurta
50 ml et suyu
10 gr tereyağı
Tuz
Kırmızıbiber
1 soğan
1 havuç
Limonlu ve Yoğurtlu Kuzu Gerdan Çorbası Yapılışı:
Ramazan davetlerinde misafirlerinize sunacağınız güzel bir çorba. Kuzu gerdanı iyice temizlenip yıkayın. Derin bir tencerede sırasıyla su, ufak doğranmış soğan ve havucu ilave edip haşlayın. Suyunu süzüp ayrı bir tencereye alın. Etleri ellerinizle incecik ayırın. Kalan et suyunu kaynatın. Un, yoğurt, limon suyu ve yumurtayı derin bir kapta iyice çırpın. Yavaşça ocaktaki et suyuna ilave edin. Tuzunu ekledikten sonra etleri de ilave edin. Tencereyi ocaktan alın. Teflon tavada tereyağını eritin. Kırmızıbiberi ekleyip bir iki dakika pişirin. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.
__________________ " Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr"♥ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
|