Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Mart 2022, 18:19   #7
Regex Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (3)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yeni bir forum ne kadara malolur arkadaşlar?

Teknik konularda bilgin olmadığını belirttiğin ve gönüllü teknik yöneticiliğini üstlenecek bir tanıdığın da olmadığı için bu işi R10'da çözebilirsin.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kategorisinden hizmet veren üyelerin konularına, fiyat tablosuna bakabilirsin. Çoğunun iletişim bilgileri ilanlarında mevcut.

XenForo için piyasadaki en üretken ekip ise XenForo.gen.tr'dir. R10'daki freelancerlar ile çalışmak yerine XenForo.gen.tr ekibinden de hizmet, tema ve eklenti lisansları satın alabilirsin. Tabii fiyatları daha tuzludur.

Tabii ki altyapıyı halledecek adamı bulmadan önce (veya bulduğunda onunla beraber);
  • Domain (alan adı)
  • Hosting (başlangıç için paylaşımlı bir Linux hosting yeter ancak XF ile uyumlu olup olmadığını sormalısın, forumun büyürse sunucuya geçmelisin)
    Hosting için Güzel Hosting ile çalışmanı öneririm.
  • XenForo lisansı
maliyetleri mevcut.

Bana sorarsan boşa kürek çekmiş olursun, tutmaz. Bunu şevkini kırmak veya senin yaptığın gibi muhalefet etmek için söylemiyorum. Forumlarda eleştirel takılan ve sivri birisin. Çevre edinmeye hiç kasmadın; daha ziyade insanlara zıt gittiğin için senin imtiyaz sahibi olacağın yere önyargı olabilir. Forumda özgürlük, siyasi düşünce, dogmatik kavramlara getirilebilecek eleştirel fikirler vb. olanaklar tanıyarak değil çevren varsa devinim oluşur; forumun sürekli döner ve işler. Yani forum tamamen ekip işidir. Tek başına istediğin kadar nitelikli içerik üret, vasıflı bir altyapın olsun o aktifliği görmeyen kullanıcı dahil olmak istemez. Bana göre Skype adresinde ya da telefon rehberinde en az 50 kişiye "hadi" dediği zaman "nereye" değil, "ne zaman" diyebilecek çevresi olmayan biri forum açtığı takdirde tutturamaz. Taş çatlasın 3-5 kişinin süreklilik gösterdiği bir site olarak kalır orası.

Senin yerinde olsam interaktif sözlük açardım ya da bunun maliyetlerini araştırırdım. Güzel bir ASP script ve WordPress teması var sözlük yazılımı seçeneği olarak. Sözlüklerde yazarlık yapan insanların kafası bu projene daha yatkın olur. Ancak onun için de çok ciddi reklam bütçesi harcamalısın ki, o yazarlar senin siteni bulabilsin ve sana ulaşabilsin. Bunun için de ya Google Ads reklamları (kısa vadeli) ya da SEO (uzun vadeli) maliyetlerin olacak. Tabii çevre yine gerekli.

Mesela 2 yıl kadar önce Kafa Sözlük (yeni adıyla Normal Sözlük), Ekşi Sözlük'e kimse tutmaz, olmaz derken kısa zamanda rakip oldu. Farkındalıkları da Ekşi'nin küfürsüz olanını yapmaktı ve başardılar. Tabii ki 20 yıllık Ekşi'yi geçmeleri söz konusu değil ama çok ciddi kullanıcı potansiyeli yakaladılar. Bu bağlamda sözlüklerin önünü daha açık görüyorum, nitelikli şekilde planlama ve adımlarla desteklenirse.

Başarılar.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan