Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Mart 2022, 13:43   #1
Çevrimdışı
Sarya Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ciğer Tavanın püf noktası : Süt ve soda




Pamuk gibi bir ciğer tava yapmak için;

Dana ciğerinin zarını ve sinirlerini güzelce temizleyelim

ardından kuşbaşı doğrayalım. Bir kabın içerisine alalım, üzerine bir şişe maden suyu dökelim, 3-5 dk, bekletelim 1-2 defa ciğeri karıştıralım.

Bir süzgeçe alıp; ciğerleri iyice süzdürelim (ciğerlerin gözenekleri iyice açıldı)

ciğerlerimizi tercihan cam bir kaba aktaralım ve

üzerine çıkacak kadar soğuk süt ilâve edelim.

1 saat kadar sütte bekleyen ciğerlerimizi bir süzgeç yardımı ile süzelim ve

ardından bolca un koyduğumuz bir kabın içerisinde unlayalım.

Fazla ununu silkeleyerek, kızdırdığımız ayçiçek yağımıza atalım.

Yaklaşık olarak 2-3 dakika kaşık ile

sık sık karıştırarak kızartalım(her yanının eşit pişmesi için).

Kızaran ciğerlerimizi kapaklı bir kaba(küçük çelik tencere olabilir) aktaralım.

3 – 4 dakika kadar burada demlendirelim.

Yanında kızarmış patates,

ovulmuş piyazlık soğan ile karıştırılmış doğranmış maydanoz ve

arpa şehriye pilavı ile servis yapalım..(sumak,pulbiber unutmayın)

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan