Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Mart 2022, 13:59   #1
Çevrimdışı
Sarya
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Lor Nasıl Yapılır




Malzemeler:
4 litre peynir altı suyu
1 su bardağı yoğurt (ekşi olursa daha iyi sonuç verir)

Lor peynirinin yapılışı

-Peynir altı suyunuzu tencereye koyup kaynamaya bırakın.
-Kaynamaya başladığı anda yoğurdunu döküp yenide kaynamaya çıkana kadar bekleyin.Kaynamaya başlayınca altını kapatın,1 saat kadar bekleyin ki,kesilen lor tamamen üstte biriksin.Üstte biriken loru kevgirle bir süzeğe alın yada suyuyla beraber süzeğe dökün.1-2 saat sonra lorunuz hazır afiyet olsun.
-Eğer evde yoğurdunuz yoksa,3 yemek kaşığı sirke veya yarım limon da kullanabilirsiniz.
-Lor narin bir peynirdir tuzsuz olarak uzun süre saklıyamazsınız.Tuzlanmış olarak en çok bir hafta 10 gün dayanabilir.

__________________
Sanalı Bıraktım
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat