Yufkadan Fındık Lahmacun
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yufkadan Fındık Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
4 adet yufka
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı su
300 gram dana kıyma
2 adet orta soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet sivri biber
2 adet domates
Karabiber
Pul biber
Tuz
Yufkadan Fındık Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
İç harcı hazırlamakla işe başlayalım Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Soğan ve sarımsak rendelenir, domates ve biberler çok küçük doğranır.
Su ve sıvı yağ hariç tüm malzemeler güzelce yoğurulur. Eğer iç harç katı olduysa yarım çay bardağı su ekleyin çünkü iç harcımızın biraz cıvık olması gerek. Yanı kendinizce ayarlayın domateslerinizin durumuna göre ayarlayın.
Su ve sıvı yağı bir kasede karıştırın.
Yufkanın bir tanesini açın ve hazırladığınız karışımı üzerine serpin çok ıslatmamaya çalışın. üstüne diğer yufkayı kapatın ve yuvarlak bir şekil verebilecek bir şey ile kesin ben kapak kullandım Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
bu yuvarlakları yağlı kağıt koyduğunuz tepsilere yerleştirin ve üstüne hazırladığımız harcı paylaştırın yayın
200 derece de daha önce ısıttığımız fırınımız da kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. )
__________________ " Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr"♥ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
|