05 Nisan 2022, 00:39
|
#1 |
| Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Zarzuela nedir, nasıl yapılır?? Tarif
Zarzuela nedir, nasıl yapılır?? Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Deniz ürünlerinin İspanya mutfağına ait hazırlanış şekli olan bu yemeğin kolay da bir tarifi Malzemeler:
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 soğan (ince doğranmış)
3 diş sarımsak (ince kıyılmış)
4 büyük domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlenerek kuşbaşı doğranmış)
2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
1/2 su bardağı sirke
1+1/2 su bardağı balık suyu
1 çorba kaşığı un (2 çorba kaşığı suyla bulamaç yapılmış)
750 gr kalamar (temizlenmiş ve halkalara dilimlenmiş)
250 gr karagöz balığı (filetoları çıkarılıp, 5 cm'lik parçalara kesilmiş)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1000 gr kefal balığı (filetoları çıkarılıp, 5 cm'lik parçalara kesilmiş)
1 çay kaşığı pul kırmızıbiber
1 çay kaşığı safran (istenirse) Zarzuela nasıl tarifi: Büyük bir tavada, zeytinyağı orta ateşte ısıtınız. Yağ kızınca soğan ve sarımsağı ekleyip, arasıra karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar pembeleşene kadar pişiriniz. Domates, maydanoz, sirke, balık suyu ve un bulamacını katıp, ateşi iyice kısarak 10 dakika pişiriniz. Kalamar, karagöz filetosu parçaları, tuz ve karabiberi ekleyip, arasıra karıştırarak ve balığın parçalanmamasına dikkat ederek 5 dakika pişiriniz. Kefal balığı filetosu parçalarını, pul kırmızıbiber ve safranı (istenirse) ekleyip arasıra karıştırarak 15 dakika, çatalla baktığınızda balık pul pul kalkana kadar pişiriniz.
Tavayı ateşten alıp, Zarzuelayı ısıtılmış bir servis tabağına boşaltarak servis ediniz. Afiyet olsun ! Alıntı |
|
| |