Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Nisan 2022, 03:12   #1
Çevrimdışı
İpek-
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ev Yapımı İtalyan Cannoli Tatlısı Tarifi




Ev Yapımı İtalyan Cannoli Tatlısı Tarifi

İtalyan göçmenler sayesinde önce Amerika'ya, ardından dünyaya yayılan cannoli, krema dolgusu ve fındık pralin ile hazırlanır. Sarma şeklinde kapatılan cannoli, çikolata ve fındık ile zenginleştirilir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Tatlandırılmış ricotta peyniri ile doldurulmuş ve çikolata, meyve şekerlemesi, badem veya likörün enfes tadıyla doldurulmuş En İyi Cannoli İtalyan hamur rolularını yapmak için bu İtalyan Cannoli tarifimizden yararlanın.

Cannoli bir İtalyan yemeğidir. İtalya'nın fırınlarında en çok servis edilen yemeklerden biri, güne mükemmel bir başlangıç. Sadece lezzetli ve hazırlaması çok kolay olan bir yemektir. Cannoli'nin mükemmel kabukları, damaklarınızda dağılan bir doku ile lezzetli bir şekilde yumuşak ve gevrektir.

Cannoli'nin dolgusu kalın ve mükemmel bir şekilde tatlandırılmıştır ve etrafa saçılmış küçük saf bitter çikolata parçaları sadece zaten enfes lezzete katkıda bulunur. Lezzetli dolgusu ve çıtır hamurun mükemmel uyumunu damağınızda hissetmek için hemen bu lezzetli hamur işini hazırlayın...

Malzemeler:
  • 452.8 gr ricotta peynir
  • 1/2 su bardağı mascarpone peynir
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1/4 su bardağı krema
  • 1 çay kaşığı vanilya özü
  • 1 çay kaşığı kabuk portakal
  • 1 çay kaşığı kaya tuzu
  • 2 su bardağı çok amaçlı un
  • 1/4 su bardağı şeker
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 4 yemek kaşığı soğuk tereyağ
  • 6 yemek kaşığı beyaz şarap
  • 1 büyük yumurta
  • 1 yumurta akı
  • 6 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı çikolata parçacıkları
Hazırlanışı:

Ricotta'yı süzmek için büyük bir kasenin üzerine yerleştirilmiş ince gözenekli bir süzgeç içine yerleştirin. Buzdolabında en az bir saat ve bir geceye kadar süzülmesine izin verin.
Yoğun kremayı ve ¼ fincan pudra şekerini alın ve büyük bir karıştırma kabında sert tepeler oluşana kadar çırpın.
Daha sonra ricotta, mascarpone, ¼ su bardağı pudra şekeri, vanilya, portakal kabuğu rendesi ve tuzu ayrı bir büyük karıştırma kabında birleştirin. Kremayı çırpın ve katlayın. Cannoli'yi doldurmadan önce en az 1 saat soğutun.
Un, şeker, tuz ve tarçını geniş bir karıştırma kabında birleştirin. Elinizi veya bir pasta kesiciyi kullanarak tereyağını bezelye büyüklüğünde olana kadar un karışımına ekleyin.
Bir hamur oluşana kadar şarap ve yumurtayı karıştırın. Hamurun bir araya gelmesine yardımcı olmak için kasede birkaç kez yoğurun.
Streç film ile düz bir daire oluşturduktan sonra en az 1 saat ve bir geceye kadar soğutun.
Hafifçe unlanmış bir yüzeyde hamuru ikiye bölün. Bir yarısı 45 cm kalınlığa kadar yuvarlanmalıdır. Hamuru kesmek için 4 yuvarlak kurabiye kalıbı kullanın. Hamurun geri kalanıyla tekrarlayın. Artıkları yeniden yuvarlayarak birkaç daire daha kesin.
Cannoli şekillerinin etrafına sardıktan sonra, hamurun bir araya geleceği yerlere fırça yardımıyla yumurta akı sürün.
Büyük bir tencerede yaklaşık 2 kaşık yağı orta ateşte 180°C ısıtın. Gruplar halinde çalışarak cannoli kalıplarını yağın içine bırakın ve altın rengi kahverengi olana kadar yaklaşık 4 dakika pişirin.
Yağdan çıkarın ve havlu kağıt serilmiş bir tabağa alın. Servis yapmadan önce biraz soğumaya bırakın.
Havada kızartma durumunda, kalıpları gruplar halinde bir hava fritözü sepetine yerleştirin ve 175°C'de 12 dakika veya altın rengi olana kadar pişirin.
Doldurma poşeti ve yıldız uçlu süsleme aparatını krema ile doldurun. Kabukları içine dolgu doldurun, ardından uçlarını küçük çikolata parçalarına batırın.
Pudra şekeri ile servis edin. Afiyet olsun !



Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet