Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Nisan 2022, 13:15   #1
Çevrimdışı
Sarya
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
12 Nisan 2022 iftar Menüsü






GÜNÜN MENÜSÜ


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




KREMALI KEREViZ ÇORBASI



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler:

  • * 3 tane kereviz
  • * 1 tane limon
  • * 1 tane portakal
  • * 1 paket krema
  • * 1 yemek kaşığı un
  • * 1 yemek kaşığı tereyağı
  • * 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • * yeterince tuz
  • * üzerine çekilmiş karabiber
  • * 1 litre su (çorbanın koyuluğuna göre biraz daha arttırılabilir)
  • * 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Tarifi:


Kerevizleri ayıkladım, küp şeklinde doğradım, tencereye koydum. Portakalı, limonu sıktım, tencereye suyla birlikte ilave ettim. 1 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip kerevizleri yumşayıncaya kadar pişirdim. Parçalayıcıyla (blender) püre haline getirdim. Üzerine kremayı döktüm. Tavaya bir yemek kaşığı zeytinyağını koydum, unu ekledim, biraz kavurdum. Kavrulan unu tencereye ekleyip karıştırarak bir taşım kaynattım. 1 yemek kaşığı tereyağı tavada kızdırıp, toz kırmızı biberi ekledim. Çorbanın üzrine döktüm. Çorbayı servis ederken kereviz saplarıyla ve taze çekilmiş karabiberle süsledim.



EV YAPIMI BEYTi KEBABI



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Hamurun Malzemesi:

  • bardak ölçümüz 240gr lık su bardağı
  • * 4 su bardağı un+elimizin ucuyla iki serpme daha hamuru toparlamak için
  • * 1 su bardağı ılık su
  • * yarım su bardağından 1 parmak fazla süt
  • * 1 paket yaş maya
  • * 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • * 1 yemek kaşığı toz şeker
  • * 1 tatlı kaşığı tuz
  • * 300 gr tel peynir veya taze kaşar

Köftenin Malzemesi:

  • * yarım kilo köftelik kuzu kıyma veya dana kıyma da olabilir
  • * 1 tane kuru soğan
  • * 2 diş sarımsak
  • * 2 dilim bayat ekmek
  • * yeterince tuz, karabiber, yeni bahar veya köfteye koyduğunuz herhangi baharat da olabilir

Sos için:


  • * 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • * 1 yemek kaşığı domates salçası
  • * 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • * 1 tatlı kaşığı pul biber

Tarif:

Önce hamuru pidedeki gibi hazırladım sadece tereyağını eklemedim onu üzerine yakmak için ayırdım, kabarması için kenara koydum. Hamur kabarırken köfteyi hazırladım. Bütün köftelik malzemeyi kaba koydum, soğanı, sarımsağı içine çenttim, malzemeyi iyice köfte yapar gibi yoğurdum. Köftelik harcı dörde böldüm, elimle herbirine uzun silindir şeklini verdim. Tepsiye koyup kenara bıraktım. Mayalanan hamurumu dörde böldüm, oklava yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde, yarım santim kalınlığında açtım.

Üstüne hazırladığım tel peynirini serdim, köfteyi koyup rulo şeklinde sardım. Ruloyu 3 santim kalınlığında kesip yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla dizdim. Bu işlemleri öbür hamurlarda da uygulayıp, hamura ve üzerine yumurta sarısı sürdüm. Tepside 10 dakika beklettim.


Önceden ısıttığım 200° C fırında hamurlar kızarana kadar pişirdim. Servis tabağına alıp, patates kızartması, domates ve biberle süsledim. Ocakta kızdırdığım salça, pul biber ve yağı üzerine gezdirdim. Sıcak sıcak servis yaptım.


Zeytinyağlı Domates Soslu Kabak


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


(NOT:Aynı yemegi patates yada patlıcanla da yapabilirsiniz.)

Malzeme Listesi:

  • * 4 tane kabak
  • * 4 tane domates
  • * 2 diş sarımsak
  • * 2 yemek kaşığı biber sos 2 tane taze biberde olabilir
  • * 1 çay bardağı zeytinyağı
  • * 1 yemek kaşığı salça
  • * yeterince tuz,karabibe pul biber
  • * üzerine yarım demet dereotu

Tarif:

Kabakları ayıklayıp yıkayıp uzunlamasına çöp şiş kalınlığında kestim istif ederek düzgünce tencereye koydum. 2 yemek kaşığı zeytinyağını ve baharatları serpip kabakları tencereyi sallayarak soteledim kapağını kapatıp kabaklar suyunu çekene kadar pişirdim.Kabakları düzenini bozmadan servis tabağına aldım.Tencereye kabuklarını soyduğum küp şeklinde doğradığım domatesleri koydum yağını minik doğradığım sarımsağı ilave ettim salçayı biber sosu katıp kavurdum.Tuzunu katıp ocağı kapattım.Kavurduğum sosu servis tabağına aldığım kabağa döktüm.Üzerine dere otunu doğrayıp soğuyunca servis yaptım.



ETiMEK SALATASI



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Malzeme Listesi:

  • * 1,5 paket etimek
  • * 1 kilo yoğurt
  • * 3 tane havuç
  • * 4 tane taze soğan
  • * 1 su bardağı haşlanmış mısır
  • * arzu ettiğiniz kadar mayonez
  • * yarım demet maydanoz
  • * yarım demet dereotu
  • * yeterince tuz
  • * 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Tarif:

Yoğurt ve mayonezi karıştıralım. Büyük borcam tepsiye önce biraz yoğurt, ardından etimekleri sıra halinde dizelim. Dizdiğimiz etimeğin üstüne tekrar yoğurt sürelim. Bir sıra daha etimek dizelim, artan yoğurdu üstüne sürelim, tepsiyi dolaba kaldırıp bir gece dolapta bekletelim. Ertesi gün dolaptan çıkartalım. Ayıklayıp rendelediğimiz havuçları yağ ile kavurup, yoğurtlu etimeklerin üzerine yayalım. Taze soğanı, maydonozu, dereotunu ayıklayıp doğrayalım, içine mısırı katıp karıştıralım, salatamızın üzerine serelim. Soğuk servis yapalım.



TiRAMiSU

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
]


Malzemeler:

  • 1 paket kedi dili büsküvisi(ben pastaneden alıyorum.yarım kg yetiyor)
  • 4 yumurta(sarısı ve akları ayrılmış)
  • 1 paket vanilya
  • 500 gr labne peyniri
  • 1 bardak pudra şekeri
  • 1 paket krema sertleştiricisi
  • 2 bardak sıcak kahve - 2 bardak suya 4 kaşık neskafe konularak hazırlanmış

Yapılışı:

Kahve hazırlanıp soğutulur. kreması için, şekerin yarısı yumurta sarısına, diğer yarısı beyazına katılarak çırpılır. sarısına çırpılmış aklar haricinde malzemeler konulup karıştırılır. aklar tahta bir kaşık yardımıyla hafifçe ilave edilip karıştırılır. dolapta yarım saat bekletilir.
Kedi dilleri hafifçe kahveye batırılarak dikdörtgen bir borcama dizilir. üzerine kremanın yarısı dökülür. kalan kedi dilleriyle aynı işlem tekrarlanır. kremanın kalanı dökülüp bir spatulayla düzeltilir. buzdolabında bir gece bekletilir. servisten önce üzerine bir çay süzeği yardımıyla bolca kakao serpilir.





Alıntı.

__________________
Bazı Şeyleri Affedersen,
Kendine Olan Saygını Kaybedersin..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Mobil Chat