20 Mayıs 2022, 23:19
|
#10 |
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: IF - 17. Hafta Polemiği Kadına şiddetin etkenleri nelerdir? Kadın cinayetlerine nasıl dur demeliyiz?"
konuya çokca yazan olmuş, genel itibariyle bir kısmının söylediklerine katılıyorum.
ve hemen hemen aynı şeyleri dile getirmek yerine, farklı bir açıdan bakmak istiyorum ve ekliyorum.
kadına şiddet bir hak ihlalidir ve kadına şiddet politiktir.
ayıptır demek yerine; şiddet bir hak ihlalidir ve aynı zamanda suçtur diyebilseniz keşke iktidar sahipleri. şiddeti aile bahanesiyle meşru saymaktan vazgeçtiğiniz anda, ataerkil şiddetle gerçekten mücadele etmeye başlamış olursunuz. çünkü aileyi ataerkil şiddet yıkıyor.
ülkeyi yoneten olarak sizler, kadının mücadelesini böyle değersizleştirmeye çalıştıgınız; şiddet uygulayanları cezasızlıkla ödüllendirdiginiz sürece evde, sokakta, kentte ve kısaca tüm ülkemde erkek şiddeti asla önlenemez. hele ki ayıptır, erkekler kendinize gelin demekle asla.
sürekli gündemde tutmaya çalıştığınız İstanbul Sözleşmesini kaldırma yönünde çabalar sarfedeceğinize, insan haklarına ilişkin mevzuatın tamamlayıcı bir parçası olan İstanbul Sözleşmesi gereğince “önce insan” diyerek kadınların haklarını korumayı, aile kurumunu korumaktan daha önemli görebilseydiniz, “şiddet politiktir” diyen kadın örgütlerini suçlayarak varolan bu zihniyeti beslemeseniz keşke.
__________________ Bir toz gibiymişim, havada uçuyormusum.. |
| |