Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Mayıs 2022, 15:59   #1
Çevrimdışı
PySSyCaT
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Organik Yaşam Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar









Organik yaşam, gündelik hayat içerisinde kimyasal girdiden uzak, doğal ürün kullanımına yönelmek ve aynı zamanda çevreyi korumak için tercih edilen bir yaşam tarzıdır. İnsanlar birçok farklı nedenden dolayı organik yaşamı seçebilirler. Bu nedenlerin başında ise kişisel sağlık ve çevre üzerindeki etki gelmektedir. Çünkü günümüzde tükettiğimiz pek çok şeyin içerisinde yer alan kimyasallar, çoğumuzu endişelendirmektedir. Özellikle son dönemlerde pandeminin de etkisiyle insanların sağlığına daha çok dikkat etmesiyle gelişen süreçte organik yaşama yönelme talebi bir hayli artış gösterdi. Fakat organik yaşama olan güven ve isteğin altında yatan, doğru bilinen yanlış bilgiler de azımsanmayacak kadar fazla. Bu konuda daha dikkatli olabilmek için bu bilgilerden bazılarını senin için araştırdık.

%100 organik ürün yanılgısı




Ürünün organik etiketli olarak değerlendirilebilmesi için içeriğindeki bileşenlerinin çoğunun organik olması gerekmektedir. Ancak organik ürünleri tercih eden kişilerin çoğu detaylı araştırma ve inceleme yapmadan ürün almaktadır. Org[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]nik ürün etiketi gördükten sonra o ürünün %100 organik olduğunu düşünerek satın almak da yaygın bir yanlıştır. Her organik etiketli ürün %100 olarak piyasaya sürülmemektedir. Bu yüzden organik bir ürün tercih edileceği zaman daha dikkatli olunmalı ve etiketleri iyi incelemek gerekir.

Organik gıdaların daha besleyici olduğunu düşünmek



Organik gıdaların daha besleyici olduğuna yönelik düşünceler de aslında yanlıştır. Çünkü bu konuya yönelik olarak son 50 yıldır yapılan bilimsel çalışmalar kesin bir farklılık ortaya koyamamıştır. Ayrıca araştırmalarda C vitamini, beta-karoten ve kalsiyum dahil 15 besin maddesi açısından önemli bir fark bulunmadığı saptanmıştır. Bunun yanında, konvansiyonel ürünlerin azot ve protein içeriği yüksek bulunurken, organik ürünlerde fosfor ve asitlik içeriği yüksek bulunmuştur. Et, süt ve yumurta gibi ürünlerde bazı farklılıklar olmakla beraber, bunların önemli düzeyde olmadıkları saptanmıştır.

Organik ürünlerin pestisit içermediği algısı




Pestisit; bakteri, haşere ve virüslerin zararlı etkilerini ortadan kaldırmak için kullanılan dezenfektanlar, bazı organik bileşenler, kimyasallar gibi koruyucu maddelere ve yöntemlere verilen isimdir. Organik ürün tercih eden pek çok kişi, bu ürünlerin tamamen pestisitten uzak olduğunu düşünmektedir. Bu da yanlış bilinen bir bilgidir. Organik ürünler esas olarak diğer ürünlere göre daha az pestisit içermektedir.

Yumurta rengine aldanmak



Yumurtanın ve sarısının rengine aldanmayın. Çünkü yumurtanın rengi, elde edilen tavuğun cinsine bağlıdır. Bu nedenle organik yumurta kahverengi olur gibi yaygın bir görüş kesinlikle asılsızdır. Aynı şekilde yumurtanın sarısına göre organik olduğu inanışı da yanlıştır ve bazı üreticilerin bu yaygın inanış doğrultusunda tavuk yumurtalarıyla oynamasına neden olmaktadır. Organik yumurtanın sarısının koyu renkli olacağı düşünüldüğü için üreticiler bitkisel ve kimyasal yollarla yumurtalara müdahale etmektedir. Yumurtanın ve sarısının renginin organik olma açısından bir bağlantısı yoktur.

Organik gıdalar kokar




Organik gıdaların tüm üretim sürecinde tamamen organik esaslar izlenerek üretildiği düşünüldüğünde mutlaka olması gereken tada ve kokuya sahip olduğu düşünülür. Ancak bir sebze ya da meyvenin normal kokusunda ve tadında olması için organik olması yeterli değildir. Mevsiminde ve taze olarak üretilmesi de bir diğer dikkat edilmesi gereken konudur. Bu konuda dikkat edilmesi gereken nokta besinlerin kabuklarıdır. Hormon uygulanmış besinlerin kabukları genelde sert olur. Bunun için organik gıdayı ayırırken kabuklarına da dikkat edebilirsin.

Kelime oyunları olabilir



Piyasada bulunan çok sayıdaki ürün, organik ifadesiyle birlikte satılır ancak ne üretiminde ne de paketlenmesinde organik süreçler takip edilmemiştir. Genelde organik olarak adlandırılan ürünler daha pahalıya satıldığı için birçok kişi bu yola başvurabilmektedir. Ayrıca organik kelimesinin yanında “ekolojik” ve “biyolojik” ifadeleri de sıkça kullanılmaktadır. Burada ürünlerin organik olduğuna dair bu ve benzeri ifadelerin herhangi bir garantisi bulunmamaktadır. Organik ürünlerin gerçekten tam organik olduğunu ifade eden şey sertifikadır.





iyiHisset..






__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat