Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Haziran 2022, 07:43   #1
Çevrimdışı
Feronia Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Avustralya, Fransa'ya tazminat ödeyecek




Avustralya, Fransa'ya tazminat ödeyecek

Avustralya ve Fransa arasında denizaltı inşası için imzalanan anlaşmadan çekilen Avustralya krizin çözümü için Fransa'ya 555 milyon euro tazminat ödemek zorunda kaldı.



Geçen yıl Eylül ayında Avustralya, ortak denizaltı inşa etmek üzere Fransa'yla imzaladığı 35 milyar euroluk anlaşmadan çekilmişti.

İngiltere ve ABD ile anlaştı

Onun yerine İngiltere ve ABD ile AUKUS adı verilen bir anlaşma imzalayarak bu iki ülkeden nükleer denizaltı teknolojisi satın alma üretme anlaşması imzalamıştı.

BBC Türkçe'nin haberine göre Fransız yetkililer, üç ülke arasındaki AUKUS görüşmelerinin kendilerinden habersiz yürütüldüğünü ve Avustralya'nın anlaşmadan son anda çekildiğini söylemiş; sert tepki göstermişti.

Avustralya, Fransa ya tazminat ödeyecek #1

Avustralya 555 milyon euro tazminat ödeyecek

Paris, bu ülkelerden büyükelçilerini de geçici olarak çekmişti. Krizin ardından yaklaşık 9 ay sonra imzalanan 555 milyon euro değerindeki tazminat anlaşması, AB ile Avustralya arasındaki ticaret anlaşması görüşmelerinin de önünü tıkayan bu krizin üzerine bir çizgi çekmiş oldu

Ensonhaber

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan