Cevap: Asgari Ücret Zammı Sizce Yeterli mi?
Konu güzel bir kaç söylemek istediğim şeyler var...
Bizim milletimiz enflasyon nedir daha yeni yeni son 2 yıldır öğrenmeye başladı. Ben durumu siyasi bir olay içerisine çekmek istemiyorum ama tamamen mevcut hükümetin politikasını eleştirmem gerekiyor bu hususta.
Bir kere asgari ücret yoksulluk sınırının altında bir yaşam standartları sunmamalı insanlara, yani bir insan hem calışıp belirli bir mesai yapıyor olmasına rağmen sigortalı ve maaşlı bir işe sahipken yoksulluk sınırının altında olmamalı. Mevcut iktidarın yaptığı olay, birşeye indirim yapıyor suya mesela %0,2 oranın da ama benzine %5 zam yapıyor. Asgari ücrete 500 TL zam yapıyor ama bir insanın günlük yaşamını idare ettirmesi için zaruri ihtiyaçlarına %10 zam yapıyor yani sen daha önce 3 bin lira alırken alabildiğin 2 kilo domates, 1 kilo et gibi ürünleri şuan aldığın 5 bin 500 TL maaş ile alabiliyor musun alamıyor musun bu önemli. Ben bu konuya cevap vereyim bunun adına enflasyon denir ve alamazsın. Yıllarca böyle kandırdılar milleti ve hala devam ediyorlar. Evine ekmek alabiliyor musun alabiliyorsun tamam bu senin için yeterli zihniyetidir bu ve çok kusurludur. İyi forumlar.
__________________ I'm a dreamer but it's getting hard to take it.
Some nights don't know if I'm gonna make it.
Heart is heavy but there's nothing that can break me down. |