Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Temmuz 2022, 16:50   #1
Çevrimdışı
İpek-
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Patates Haşlama Süresi Ve Patates Nasıl Haşlanır??




Patates Haşlama Süresi Ve Patates Nasıl Haşlanır ??


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Patates haşlama çocukluğumuzdan beri en sevdiğimiz besinlerdendir. Onu bazen salatalarımızda, bazen böreklerin ya da gözlemelerin iç harcı olarak, bazen de üzerine sadece tuz ve karabiber serperek tükettik.
Bu kadar çok sevdiğimiz haşlama patates yapmanın da kendince kuralları ve dikkat edilmesi gereken püf noktaları var. Öyleyse gelin kolay patates haşlamanın sıralarını size anlatalım!

Patates Haşlama Nasıl Yapılır?

İlk olarak haşlanacak patatesin iyice yıkanması ve temizlenmesi gereklidir. Kaynama suyu zamanla buharlaşıp azalacağı için; tenceredeki su, patatesleri 2-3 parmak kadar geçecek şekilde olmalıdır. Haşlanacak patateslerin kabuklarını soyup soymamak tamamen tercihinize kalmış. Ama kabuksuz patateslerin daha hızlı haşlanacağını söyleyebiliriz. Patateslerin üzerine su ekledikten sonra, hem daha lezzetli olması hem de daha hızlı haşlanması için suya bir tutam tuz ekleyebilirsiniz. Ne çok harlı ne de çok kısık olmayan orta derecede açık olan ocakta patatesleri haşlanmaya bırakın.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Haşlanmış Patates ile Ne Yapılır?

Patates haşlama besin değeri oldukça yüksek ve doyurucu bir öğündür. Haşlanmış patatesi sade olarak yemeklerinizin yanında garnitür şeklinde tüketebileceğiniz gibi, enfes tariflere de dahil olan bir malzemedir. Yoğurt, mayonez, hardal gibi soslarla leziz ve pratik bir salataya dönüşebilirken, baharatlarla zenginleştirilerek börek harcında kendine yer bulabilir.


Alıntılar

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan