Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Temmuz 2022, 17:40   #1
Çevrimdışı
İpek-
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Patatesli Mantı Tarifi !




Patatesli Mantı Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Sıra geldi listenin yıldızına! Bir önceki bölümde bu enfes tarifin tanıtımını yapmıştık, şimdi detaylarını verelim. Türk Mutfağının en sevilen lezzetlerinden mantıyı bir de patatesli iç malzemesiyle deneyin. Sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos ile servis edilebilen patatesli mantı tarifi, keyfinize keyif katacak ve anında modunuzu yükseltecek. Dilerseniz hazırladığınız mantıları porsiyonlayıp derin dondurucuda saklayarak, çat kapı gelen misafirlerinize lezzet şöleni yaşatabilirsiniz!

Patatesli Mantı Tarifi Malzemeleri:

Hamuru için:
1 kg. un, Yeterince tuz ve su.
İç malzemesi için:
500 gram patates, 1 adet kuru soğan,
1 tatlı kaşığı biber salçası,
1/4 paket margarin,
Yeterince tuz ve karabiber.
Üzeri için:
Et suyu veya sıcak su, Sarımsaklı yoğurt, Kırmızıbiberli yağ.
Kızartmak için:
Sıvıyağ.
Yapılışı: 1- İlk iş olarak, patatesleri haşlayalım.
2- Un, tuz ve su ile birlikte kulak memesi yumuşaklığında hamur
yoğurup, 15-20 dakika dinlendirelim. 3- Haşladığımız patateslerin, kabuklarını soyup, rendeleyelim.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


4- Kuru soğanı ince ince kıyıp margarin yağında pembeleştirdikten sonra, salçasını ilave edip, 1-2 dakika daha kavuralım.
5- Rendelediğimiz patatesleri ve yeterince baharatı da kavurduğumuz soğanlara katıp 1-2 dakika daha kavurduktan sonra, ocaktan indirip, soğumasını bekleyelim.
6- Dinlendirdiğimiz hamuru, bezelere ayırıp, yufka şeklinde açalım.
7- Açtığımız yufkaları, 5×5 ebadında kare şeklinde kesip, ortalarına yeterince patatesli içten koyduktan sonra, üçgen şeklinde katlayıp, ağız kısımlarını yapıştıralım.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


8- Kızgın sıvıyağda kızartıp, önceden hazırladığımız et suyu veya sade su dolu bir tencereye atıp, hemen çıkartalım.
9- Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı pul biberli yağ gezdirip, sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun !


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Alıntılar

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan