Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Temmuz 2022, 14:17   #1
Çevrimiçi
Feronia
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Osmanlı mutfağının enfes lezzeti Tas Kebabı




Osmanlı mutfağının enfes lezzeti Tas Kebabı
Bu tarifle saraylarda yermiş gibi bir akşam sefa süreceksiniz!


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Akşama misafirlerinizi çağırmaya hazırlanabilirsiniz. Ne yapsam diye düşünmenize hiiç gerek yok, o iş bizde! Misafirlerinizi küçük bir Osmanlı Saray Mutfağı gezintisine çıkarabilirsiniz. Tas kebabının enfes lezzeti misafirlerinizi mest edecek. O zaman hemen tarifimize geçebiliriz.



TAS KEBABI
Malzemeler;
Yarım kg dana kuşbaşı
3 adet patates
3 adet domates rendesi
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet defne yaprağı
1 su bardağı su
100 gr tereyağı
Karabiber
Tuz


Yapılışı;
Orta boy bir tencerede yağları kızdırın ve etleri ekleyin ve etler suyunu çekene kadar kavurun.
Tuzunu karabiberini ve yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin.
Sarımsağı ince ince kıyıp tencereye ilave edin ve 10 dakika kavurun.
Daha sonra domates salçasını, domates rendesini, defne yaprağını ve suyu ilave edin.
Kaynamaya başlayınca altını kısın, tencerenin kapağı kapalı olarak 1 saat kadar pişirin.
Patatesleri soyup küp küp doğrayın ve kızartın.
Kızaran patatesleri peçete üzerine alıp yağını çektirin. Yağını çeken patatesleri tencereye ekleyin ve 10 dakika pişirip altını kapatın.

ensonhaber

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet