Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Temmuz 2022, 21:44   #1
Bozkurt- Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hava durumu sorgulama kodu.

Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
on *:input:#:{ if $regex($1,/^[!.-]hava$/Si) { if !$2 { msg $chan Lütfen !hava Şehir olarak belirtiniz. } else { set %:kanal # hava $2 } } } alias hava { if ($sock(h_drm)) { sockclose h_drm } sockopen h_drm api.weatherapi.com 80 set -e %şehir $1 } on *:sockopen:h_drm:{ var %hava = sockwrite -n $sockname %hava GET /v1/current.json?key=apikeyburaya&q= $+ %şehir $+ &aqi=no HTTP/1.1 %hava Host: api.weatherapi.com %hava Connection: keep-alive %hava Cache-Control: max-age=0 %hava DNT: 1 %hava Upgrade-Insecure-Requests: 1 %hava User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/101.0.0.0 Safari/537.36 %hava Accept: text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,image/avif,image/webp,image/apng,*/*;q=0.8,application/signed-exchange;v=b3;q=0.9 %hava Accept-Language: tr-TR,tr;q=0.9,en-US;q=0.8,en;q=0.7 %hava $crlf %hava $crlf } on *:sockread:h_drm:{ var %h_drm | sockread %h_drm | tokenize 32 %h_drm if (*"name":* iswm %h_drm) { msg %:kanal >2 %şehir İçin Hava Durumu Sorgulanıyor. = > } if (*"name":* iswm %h_drm) { msg %:kanal > 2Hava Durumu:4 $gettok($gettok(%h_drm,3,58), 1, 34) } if (*"country":* iswm %h_drm) { msg %:kanal > 2Ülke:4 $gettok($gettok(%h_drm,5,58), 1, 34) } if (*"temp_c":* iswm %h_drm) { msg %:kanal > 2Sıcaklık:4 $gettok($gettok(%h_drm,16,58), 1, 34) } if (*"temp_f":* iswm %h_drm) { msg %:kanal > 2Nem: 4 % $gettok($gettok(%h_drm,17,58), 1, 34) } if (*"name":* iswm %h_drm) { msg %:kanal >2 %şehir Hava Durumu Bilgisi Sonu = > } } }

Merhabalar;

Kodun amacı hava durumu sorgulamaktır. Veriyi weatherapi.com sitesinden çekmektedir.

Kodun çalışması için api.weatherapi.com sitesine ücretsiz üye olup bir api key almanız gerekmektedir.

Kodu bugün tamamlayabildim. Denedim çalışıyor. Alt yapısında değerli @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'ın yardımı vardır. Bir kaç ay evvel bana bu konuda yol göstermişti. Bu vesileyle de kendisine teşekkür ediyorum tekrar.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklamver bizimmekan