|
Regex Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
Maillist hadisesini ve erişim engelini hatırlıyorum ama burada mail atılan hangi forumdu onu tam anımsayamadım. IRC forumu açılmasında bir sakınca yok, bu konuda herkes sektöre girmekte özgür. Ben de ciddi olarak 2012'de bir defa, bir de geçen yıl bazı marjinal fikirlerle denedim. Şu anda da halihazırda yine farklı bir platformda teknik yöneticiyim. Bu anormal değil. Sorun; birebir taklit ederek bu rekabetin gerçekleştirilmeye çalışılması, ne yazık ki bunu şu an bu konuda belirtilen kişi/kişiler dışında hâlâ daha yapanlar bile var.
Ortada bir misyon yok, vizyon yok, planlama yok. Direkt bir domain alıp temayı falan benzetmeye çalışıp kurunca bu işler olur sanıyorlar. Bunların tümünün ömrü de en fazla 3 aydır. Yalnızca IRC forum siteleri için söylemiyorum. Bir sunucudan bölünüp, o sunucunun bileşenlerini aynen taklit ederek IRC sunucusu açan kişiler de aynı kaderi yaşamaya mahkumdur.
Proje ne olursa olsun bir işe kalkışıyorsa, insanlar neden tercih eder sorusuna tatminkâr bir yanıt bulunduktan sonra o işe girilmeli. Yoksa ezbere aaa şu site şunu yapmış ben de onun aynısını yapayım, kategorileri aynen c/p yapayım, temayı benzeteyim, aynı eklentileri kurayım kafasıyla bir arpa boyu yol gidilemez. Şekilde de görülebileceği üzere 11 yıl sonra konusu hortladığında saygıyla değil, gülünç bir biçimde hatırlanır bu tarz girişimler.
|
Sjsjs
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. mevcut forumlarin cogu aynı sistem hep ayni şeyler değişiklik malesef yok hepsi birbirinin kopyası yenilik 0
--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 22:17 -->-> Daha önceki mesaj 22:16 --
Regex mesela hediye felan verebilirler yarışma düzenleyip cok mantıklı demi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.