Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Ekim 2022, 12:05   #1
Çevrimdışı
KoJiRo Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tüketici Sınıfı SSD Fiyatlarının Son Çeyrekte %15-20 Düşmesi Bekleniyor





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


TrendForce‘daki yarı iletken pazar analistleri, tüketiciler için olumlu lakin bellek üreticileri için karamsar bir rapor yayınladı. Şirketin en son araştırmasına bakılırsa NAND bellek yongaları değer kaybetmeye devam edecek. Depolama tarafında kullanılan çiplerin fiyatları 2022 yılının son çeyreğinde %20-25 oranında düşecek. Bunun sonucunda SSD fiyatlarının %15-20 civarında aşağı çekilmesi bekleniyor. Ayrıca daha çok mobil aygıtlarda kullanılan eMMC ve UFS türü depolama birimleri de ucuzlayacak.

NAND fiyatlandırması üzerindeki en önemli etken, şu anda alıcıların büyük stoklara sahip olması. Şirketler öncelikle elindeki ürünleri eritmek istiyor. TrendForce ayrıca NAND flaş müşterilerinin üçüncü çeyrek tablosuna bakarak satın alımlarını azalttığını söylüyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Öte yandan, genel olarak dünya pazarında yaşanan duraksama ve enflasyon nedeniyle teknolojik cihazlara olan talep gerilemeye devam ediyor. Ukrayna-Rusya arasındaki savaş ise her şeyin daha da kötüye gitmesine neden oluyor.

Pazar analistleri, 512 GB kapasiteli SSD’lerin sektörde tedarik odağı haline geldiğini söylüyor. Bununla birlikte PCIe 4.0 SSD sevkiyatlarının 2022 yılında ağırlık kazandığını belirtelim. Yani daha düşük hızlar sunan Gen 3 sürücülerin üretimi yavaş yavaş geriliyor.

Technopat

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklamver bizimmekan