11 Ekim 2022, 15:59
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Dana Kuyruğu (Pöç) Çorbası
Dana Kuyruğu (Pöç) Çorbası Tarifi İçin malzemeler - 500 g dana kuyruğu (Parçalanmış)
- 8 diş sarımsak
- 20 g kereviz sapı
- 2 l su
- 20 g tereyağı
- 1 adet yumurta sarısı
- 50 g yoğurt
- Tuz
- Karabiber
Dana Kuyruğu (Pöç) Çorbası Nasıl Yapılır? - Dana kuyruğu parçaları, sarımsak, kereviz sapı, tereyağı ve baharatları bir tencereye alın ve malzemelerin üzerine çıkacak kadar su ekleyerek yaklaşık 3 saat pişirin.
- Et yumuşadıktan sonra ocaktan alın ve bir süzgeç yardımıyla suyunu ayrı bir tencere süzün. Eti kemiklerinden ayırarak didin.
- Yumurtanın sarısı ile yoğurdu bir kasenin içinde çırptıktan sonra yavaş yavaş et suyunun içine karıştırarak ilave edin. Daha sonra didilmiş eti ekleyin.
- Tuz ve karabiber ile tatlandırdıktan sonra sıcak servis edin.
lezzet Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
| |