Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Kasım 2022, 14:45   #1
Çevrimdışı
Sarya Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gül konsantresi ve gül şerbeti tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Malzemeler ;

300 gr reçellik kokulu gül
1 silme yemek kaşığı limon tuzu
1/2 limon suyu
3 litrelik cam kavanoz
Kaynar su

Yapılışı:

Gül yapraklarının pembe bölümlerini parmaklarınızla tutarak saplarından ayırın, beyaz bölümlerini keserek atın. Yaprakları soğuk su dolu kapta 15 dakika kadar bekletin. Bir kaç defa suyunu değiştirerek süzgeçe alın (sebze kurutucunuz varsa onunla kurutmak epey kolaylık sağlıyor). Süzülen gül yapraklarını kavanoza doldurun, üzerine limon tuzu ve limon suyunu ilave edin. Kavanozun aldığı kadar kaynar su ile doldurun, su tamamen soğuyunca kavanozun kapağını kapatıp güneş alan bir yerde 10 gün kadar bekletin (yapraklar suyun üzerine çıkacağından küflenme olmaması için günde bir kez temiz bir kaşık ile karıştırın). Bu süre sonunda epey koyu pembe olan konsantreyi iki kat ince tülbentten süzerek cam şişelere doldurun, tüketene kadar buzdolabında saklayın.




Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklamver bizimmekan