11 Kasım 2022, 18:21
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Asya Usülü Köpüklü Armut Kokteyli
ASYA USULÜ KÖPÜKLÜ ARMUT KOKTEYLİ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
1 bardak taze sıkılmış armut suyu
1 çay kaşığı limon suyu
3/4 bardak bal
¼ bardak şeker
Taze biberiye
Taze zencefil ( soyulmuş ve doğranmış)
Küçük bir muskat cevizi
Buz
Soda Yapılışı:
Armut suyu, limon suyu, bal, şeker, biberiye, zencefil ve kavrulmuş muskat cevizini orta ateşte bir tencereye koyun. Düşük ısıda beş dakika kaynatın ve şeker çözülene kadar karıştırın. Ocaktan alın ve yarım saat bekletin. Şurubu ince gözenekli bir süzgeçten geçirip katı parçaları ayırın. Şurubu tamamen soğutun. Servis etmeden önce bardakların yarısını buzla doldurun ve 3 çorba kaşığı şurubunuzdan ekleyin. Sodayı da ekledikten sonra karıştırın. Daha tatlı veya daha güçlü bir tat için daha fazla şurup ekleyin.
alıntı |
| |