Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Kasım 2022, 11:18   #7
Kenan Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: SOYLE.NET Help Departmanı #Egitim kanalında yapılan Nickserv Eğitimi

Not Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Eskiden nick şifre kayıt ettirmek icin ugrasılardı
yada admin ekleyelim vs. Şimdi oda kalmamış komut pek sorulmuyor eskisi gibi komut paylaşımı güzel olmuş En azından bilgi için. Herkesin emeğine sağlık.

Değerli @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , sizinle 2018 yılında yapmış olduğum bir repörtaj'dan bir kesit paylaşmak isterim..

Şimdi malumunuz, help 'e rekabet azaldı girip soru soran user sayısından bahsediyorum benim sistemimde öncelikle, Eğitim esas işlevdir. Eskilerin emekleri ve IRC/d üzerinde yaptıkları tartışılmaz fakat yeni kanlara ihtiyaç var bu sebeple de eğitime ve her ay en az 5 helper çıkarmak değişmez kuralımdır. Bunun yanı sıra yine bu çıkan helperler 2. bir eğitime tabi tutulurlar isterlerse oda Eğitmen eğitimidir. Peki bu helperler ne oluyor? Mevcutta şuanda 123 adet helperimiz var. Bunları helpde user bekletmek yerine bildiğiniz üzere adminliklerimiz artık maddiyata dönmüş durumda ve sunucu üzerindeki çaba ve gayret eksik ya da hic yok fakat ben bu helperlerden basarılı olanları HALFOPER sistemine alıyorum, bu sistemden de Sunucunun #chanserv #nickserv #operhelp #sales #kanal-devir gibi desteğin esirgenmeyeceği kanallara aktif ediyorum. Ve yine bu halfoperler kanalların sohbetine kadar kısaca sunucunun bütün işleri ile uğraşıyorlar. Ve buradan başarılı gördüklerimizde Oper/admin eklemeleri ile kıdemini arttırmaya devam ediyoruz.

Helpde biri gelip soru sorucak ve/yada bir komut paylaşıcak diye beklenirse hiç birzaman başarı sağlanamaz (günümüz için konuşuyorum) Peki bizim burdaki kârımız nedir ? Help departman yönetiminin yanı sıra sunucuda ki çoğunluğu helperlerden oluşan yönetim sayesinde her konuda profesyonel bir şekilde işleyiş sağlanıyor. Fakat bazı sunucularda komut bilmeyen adminler sayesinde işleyiş geçikiyor, duraksıyor ve dahi işlem yapılamaz bir hal alıyor. Tabi SoyLe.Net platformunda Genel sorumlu olduğum için bunu sağlayabildim malumunuz bir çok help founderimiz bu sistemi isteselerde yapamayabilir. Yönetimin engelleriyle karşılaşa bilir. Fakat Herhangibi bir founderinde bu sisteme geçme çabasını yada duyumunu hiç almadım tabi buda onların bileceği ayrı bir konu. Ve bu sistem sayesinde helperlerimiz sıkılmadan, bunalmadan, istekli bir şekilde yıllarca çalışıyor emek sarf ediyor.

Güzel bir noktaya değinip bu açıklamayı yapmamı sağladığınız içinde ayrıca teşekkür ederim ..

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan