01 Aralık 2022, 11:40
|
#1 |
| Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Sakatat güzellemesi tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
MALZEMELER
1 adet kuzu yüreği
250 gram kuzu ciğeri
4 adet kuzu böbreği
Yeteri kadar defne yaprağı
Tuz, karabiber
Servis için: 4 adet lavaş
1 adet sarı dolmalık biber
1 adet kırmızı biber
4 adet sivri biber YAPILIŞI
Kuzu yüreği ve ciğerini iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Böbrekleri bölün. Bu sırada içindeki yağın böbreğin üzerinde kalmasına dikkat edin. Çöp şişlerin pişerken yanmalarını önlemek için 1-2 saat suda bekletin. Daha sonra çöp şişlere, aralarına defne yaprakları koyarak yürek, ciğer ve böbrek geçirin. Kızgın döküm tavada ya da ızgarada önlü arkalı pişirin. Sıcakken üzerlerine tuz ve karabiber ekleyin. Biberleri arzunuza göre doğrayıp şişlere dizin. Aynı tavada önlü arkalı pişirin. Üçgen şeklinde kesilmiş lavaşla servis yapın.
Alinti |
|
| |