Aletria (portekiz mutfağı)
Malzemeler - 450 gr ince spagetti makarna
- 400 gr şeker
- 480 ml süt
- 3 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çubuk tarçın
- 1 parça limon kabuğu
Aletria Nasıl Yapılır - Su kaynatın ve kaynayan suda makarnaları tamamen pişene kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Süzün.
- Ayrı bir tencerede süt, şeker, tereyağı, çubuk tarçın ve limon kabuğu rendesini kaynatın.
- Kaynayan sütü makarna ile birleştirin ve kıvam alana kadar kaşıkla karıştırarak pişirin.
- Tarçın çubuğu ve limon kabuğunu çıkartın.
- Yumurtaları çırpın ve makarnalara ekleyin. Hızlıca çırpın.
- Tabaklara servis edin ve toz tarçın ile süsleyin. Afiyet olsun.
Aletria Tarifinin Püf Noktası Nedir? - Yumurta sarılarını ekledikten sonra hızlı davranmanız gerekir aksi takdirde yumurta sarıları pişecektir.
lezzet Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |