10 Aralık 2022, 15:45
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Dumpling (çin mutfağı)
Malzemeler Hamuru için; - 420 gr un
- 210 ml su
- 1 çay kaşığı tuz
Harç için; - 500 gr kıyma
- 2 dal yeşil soğan, ince doğranmış
- 1 adet soğan, ince doğranış
- 3 yemek kaşığı soya sos
- 1 tatlı kaşığı zencefil rendesi
- 1 adet havuç, küçük küp doğranmış
- 3 diş sarımsak, rendelenmiş
- Tuz
- Karabiber
Dumpling Nasıl Yapılır - Hamur için olan malzemeler bir kapta birleştirilir, yoğurulur ve dinlendirmeye bırakılır.
- Hamur dinlenirken iç harç hazırlanır.
- Harç için olan bütün malzemeler bir araya getirilerek yoğurulur.
- Hamur incecik açılır ve yuvarlaklar kesilir.
- İçerisine harç koyularak yarım ay şeklinde kapatılır.
- Hamurlar kızartılır, servis edilir.
- Afiyet olsun.
Püf Nokta - İsteğe göre haşlanabilir ya da önce kızartılıp sonra haşlanarak tüketilebilir.
LEZZET Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |
| |