Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Aralık 2022, 15:45   #1
Çevrimdışı
CORDON BLEU
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dumpling (çin mutfağı)




Malzemeler

Hamuru için;
  • 420 gr un
  • 210 ml su
  • 1 çay kaşığı tuz
Harç için;
  • 500 gr kıyma
  • 2 dal yeşil soğan, ince doğranmış
  • 1 adet soğan, ince doğranış
  • 3 yemek kaşığı soya sos
  • 1 tatlı kaşığı zencefil rendesi
  • 1 adet havuç, küçük küp doğranmış
  • 3 diş sarımsak, rendelenmiş
  • Tuz
  • Karabiber






Dumpling
Nasıl Yapılır



  1. Hamur için olan malzemeler bir kapta birleştirilir, yoğurulur ve dinlendirmeye bırakılır.
  2. Hamur dinlenirken iç harç hazırlanır.
  3. Harç için olan bütün malzemeler bir araya getirilerek yoğurulur.
  4. Hamur incecik açılır ve yuvarlaklar kesilir.
  5. İçerisine harç koyularak yarım ay şeklinde kapatılır.
  6. Hamurlar kızartılır, servis edilir.
  7. Afiyet olsun.


Püf Nokta
  1. İsteğe göre haşlanabilir ya da önce kızartılıp sonra haşlanarak tüketilebilir.


LEZZET



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan