Et Mansaf (lübnan mutfağı)
Malzemeler - 2,5 su bardağı pirinç
- 150 g kıyma
- 500 g kuzu eti (İri doğranmış)
- 2 adet soğan
- 1 tutam toz tarçın
- 1 tutam tatlı baharat
- 1 tutam tuz
- 1 l et suyu
- 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
Süslemek için - Çam fıstığı
- Badem
- Antep fıstığı
Et Mansaf Nasıl Yapılır - Kuzu et parçalarını su koyduğunuz bir tencereye alın ve soğan ile beraber pişirin. Su kaynadığında soğanı çıkarın ve kısık ateşte eti iyice pişirin.
- Bir tavaya ayçiçek yağını alarak kızdırın ve kıymayı pişirin. Daha sonra tüm baharatları ekleyerek iyice karıştırın ve pirinci ilave ederek kavurun.
- Son olarak bir bardak pirinç için üzerine 2 bardak haşlama et suyu ekleyin.
- Su kaynadıktan sonra altını kısın ve pirinç pişene kadar tencerenin kapağını kapatın.
- Pişirme işlemi tamamlandığında pilavı bir servis tabağına alıp iri et parçalarını üzerine ekleyin. Daha sonra üzerini kuruyemişlerle süsleyerek servis edin.
lezzet Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |