Etli Humus (lübnan mutfağı)
Malzemeler - 1,5 su bardağı nohut (Haşlanmış ve kabukları soyulmuş)
- 1 çay bardağı limon suyu
- 1 çay bardağı tahin
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay bardağı su
- 100 g et
- Tereyağ
Etli Humus Nasıl Yapılır - Nohutu buzla birlikte mikserde iyice pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Ardından yavaş yavaş tahini ekleyin.
- Limon suyu, bir tutam tuz ve kimyon ile karıştırmaya devam edin. Ardından bu karışımı buzdolabında en az bir saat süreyle dinlenmeye bırakın.
- Zeytinyağını bir tavada ısıtın ve eti yaklaşık 3 dakika yüksek ateşte soteleyin.
- Tuz ve tereyağı ile tatlandırdıktan sonra humusu tabağa yayın ve üzerine soteyi ekleyin. Ardından çam fıstığı ve maydanozla süsleyerek servis edin.
lezzet Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |