Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Aralık 2022, 22:28   #1
Çevrimdışı
CORDON BLEU
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pay De Pera (meksika mutfağı)




Malzemeler

  • 25 g yumurta beyazı
  • 30 gr pudra şekeri
  • 10 g un
  • 25 g tuzsuz tereyağı (Eritilmiş)
  • 1 l su
  • 75 g şeker
  • 1 kg armut (Soyulmuş, çekirdekleri ayıklanmış ve dilimlenmiş)
  • 1 çubuk tarçın
  • 1 adet limon suyu
  • 1/2 tatlı kaşığı vanilya






Pay De Pera
Nasıl Yapılır



  1. Un ile pudra şekerini geniş bir kabın içerisine alarak karıştırın. Yumurta beyazını çırptıktan sonra yavaş yavaş una ilave edin.
  2. Sonrasında tuzsuz tereyağını ekleyin ve 5 dakika süreyle karıştırarak hamuru hazırlayın.
  3. Ayrı bir tencerenin içerisine su, şeker, armut, çubuk tarçın, limon suyu ile vanilyayı koyarak kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra altını kısarak 4 dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın.
  4. Güveç tabak içine hazırladığınız hamuru koyun, üzerine 5-6 adet pişirdiğiniz armut diliminden yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 10 dakika pişirin.
  5. Servisten hemen önce ortasına bir top vanilyalı dondurma koyun ve sıcak servis edin.
lezzet





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan