Mantar enerji artışı sağlar
Mantarlar, riboflavin (B2 ), folik asit (B9), tiamin (B1), pantotenik asit (B5) ve niasin (B3) gibi B vitaminleri açısından zengindir. Vücudun yediğimiz yiyeceklerden enerji almasına ve vücutta oksijen taşıyan kırmızı kan hücreleri üretmesine yardımcı olurlar.
Günlük gıda tüketimini çeşitlendirmek için hangi yemeklere mantar eklenebilir?
Mantarları kıymaya benzer bir kıvamda dilimleyin, ardından öğle veya akşam yemeği için hazırladığınız etin içine atın. Bu, en sevdiğiniz burgerlere mantar eklemenin hızlı ve kolay bir yoludur.
Küçük bir mantarı doğrayın ve kahvaltı veya öğle yemeği için omlet, çırpılmış yumurtaya ekleyin.
Makarna sosuna biraz mantar ekleyin. Mantarlar ayrıca hemen hemen her garnitür için harika bir lezzet ve doku katabilir.
Bu yüzden mantarları pişirmeye başlayın ama dikkatli olun! “Yenilebilir ve yenilebilir olmayan mantarları ayırt etmek çok önemlidir. Doğada yetişen mantarları yemekten kaçının. Çünkü hangisinin zehirli hangisinin sağlıklı olduğunu bilmeniz oldukça önemlidir. |