01 Ocak 2023, 19:29
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Nachos (meksika mutfağı)
Malzemeler Harç için: - 1 yemek kaşığı. sızma zeytinyağı
- 1 büyük soğan, doğranmış
- 400 gr kıyma
- 2 diş sarımsak, kıyılmış
- 1 yemek kaşığı. Taco Baharatı
- Tuz
- 60 ml Su
- 1 büyük tortilla cipsi
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar
- 2 su bardağı rendelenmiş cheddar
- 400 gr Meksika fasulyesi, süzülmüş
- 100 gr salamura jalapeno
Üzeri için: - 1 büyük domates, doğranmış
- 1 avokado, doğranmış
- ½ su bardağı ince dilimlenmiş yeşil soğan
- Ekşi krema, üzerinde gezdirmek için
- Acı sos, üzerinde gezdirmek için
Nachos Nasıl Yapılır - Fırını 220 derecede ısıtın.
- Orta ateşte yağı ısıtın. Soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar 5 dakika pişirin, ardından kıyma ekleyin ve 6 dakika daha fazla pembeleşene kadar pişirin.
- Sarımsak ve taco baharatını ekleyin ve tuzlayın. Et iyice kızarana ve hafif çıtır olana kadar pişirin, 5 dakika daha pişirin. Tavaya su ekleyin ve karıştırın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine tortilla cipslerinin yarısını ve kalan bütün malzemelerin yarısını ekleyin, üzerin aynı katmandan bir kat daha yapın.
- 15 dakika peynirler eriyene kadar pişirin.
- Domates, avokado ve yeşil soğan serpin. Ekşi krema ve acı sos gezdirin ve hemen servis yapın. Afiyet olsun.
lezzet Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |
| |