Vejetaryen için Kavrulmuş Ispanak Kökü Yemeği
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
1 kg ıspanak kökü
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 orta boy kuru soğan
4 diş sarımsak
1 çay bardağı pilavlık bulgur
1,5 çay bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
Yapılışı
Ispanak kökleri ayıklanıp suları birkaç kez değiştirilerek yıkanır. İrice kıyılmış soğan bir tavada zeytinyağı ile kavrulur. Ispanak kökleri ilave edilir ve hiç su koymadan kendi suyu ile kavurmaya devam edilir. Suyunu salan ıspanaklara yıkanıp büyükçe doğranmış sarımsaklar ve baharatlar eklenip biraz daha karıştırılır. En son bulgur ve su eklenip, bulgurlar suyu çekene kadar pişirilir |