05 Ocak 2023, 14:53
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Kavurma Börek Tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
MALZEMELER
6 su bardağı un
1'er su bardağı maden suyu ve süt
1 su bardağı sıvıyağ, tuz
1 çorba kaşığı sirke
İç malzeme için: 400 gram kıyma
1 adet soğan, 2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber, tuz
Yarım su bardağı az haşlanmış pirinç
Aralarına sürmek için:
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı YAPILIŞI
Hamur için unu yoğurma kabına alıp, maden suyu, süt. sıvıyağ, sirke ve tuz ekleyip yoğurun. Üzerini kapatıp 15 dakika dinlendirin. İç malzeme için küp doğranmış soğanı sıvıyağda soteleyin. Kıyma ekleyip kavurun. Tuz, karabiber ve pirinç ilave edip ocaktan alın. Dinlenen hamuru 5 eşit parçaya ayırın. Her parçayı unlu zeminde, oklava yardımıyla yufka büyüklüğünde ve yufka inceliğinde açın. Aralarına sıvıyağ-tereyağı karışımı sürerek üst üste yerleştirin. Daha sonra rulo şeklinde sarıp, iki parmak genişliğinde parçalara kesin. Her bir parçayı elinizle veya merdane yardımıyla çay fincanı tabağı büyüklüğünde açın. Ortalarına iç malzemeyi pay edip, yarımay şeklinde kapatın. Uçlarını kıvırarak hafif yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.
alıntı |
| |