Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Ocak 2023, 17:24   #1
Çevrimdışı
Sarya
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevizli Sütlü Kadayıf




Cevizli Sütlü Kadayıf


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


MALZEMELER

Yarım litre süt
1 litre hindistan cevizi sütü
Yarım kg kadayıf
300 gram tereyağı
2 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı+1 çorba kaşığı toz şeker
​Üzerine: 1 çay bardağı dövülmüş ceviz

YAPILIŞI
Kadayıfı derin ve geniş bir kaba alıp elinizle didikleyin. Bir miktarını avucunuzun içine yerleştirin ve ortasına ceviz içi koyup dolma sarar gibi sarın. Kadayıf ve ceviz içi bitene kadar işleme devam edin. Sardığınız parçaları fırına dayanıklı bir kaba yan yana dizin ve üzerine erittiğiniz tereyağını gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Daha sonra fırından alın ve soğumaya bırakın. Derin bir tencereye sütleri ve toz şekeri alıp kaynatın. Soğuyan kadayıfın üzerine gezdirin ve cevizle süsleyip servis yapın.

alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat