Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Şubat 2023, 18:05   #1
Çevrimdışı
Sarya
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fırın çorbası




MALZEMELER
  • Yarım su bardağı nohut
  • Yarım su bardağı kuru fasulye
  • 2 yemek kaşığı aşurelik buğday
  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 300 gram parça kuzu eti
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 adet kuru domates
  • 2 adet kuru Arnavut biberi
  • Yeteri kadar su
  • 6 dal taze kekik
  • Tuz, karabiber

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

YAPILIŞI

Nohut ve kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Aşurelik buğdayı 2 saat ılık suda bekletip suyunu süzün. Eti bir tencereye alıp, suyunu salıp yeniden çekene kadar pişirin. Üzerine tereyağı ve piyazlık doğranmış soğanı ekleyip, soğanın rengi dönene dek kavurun. Salçayı katıp birkaç dakika kavurun ve bir güveç kabına aktarın. Tencereye nohut, kuru fasulye, aşurelik buğday, kırmızı mercimek, dörde bölünmüş kuru domates, kuru Arnavut biberi, tuz ve karabiber katıp, 7 su bardağı sıcak su ilave edin. Kabın üzerini iki kat alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtmış 180 derece fırında nohut ve kuru fasulye yumuşayana kadar pişirin. Taze kekikle süsleyerek servis yapın.

Alintı

__________________
Sanalı Bıraktım
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat