Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Nisan 2023, 12:20   #1
Çevrimdışı
KoJiRo Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Eriyen kar suları ve yağmur Doğu’daki nehirlerin debisini yükseltti




Doğu Anadolu Bölgesi'nde kış mevsiminin kurak geçmesi ve yeterli yağışın olmaması nedeniyle debisi düşen nehirlerde, baharla birlikte karların erimeye başlaması ile su seviyesi, yeniden yükselmeye başladı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bahar ayında Doğu’da dereler, nehirler coşkun akmaya başladı.

Erzurum Dumlu Dağı’ndan doğan, Erzincan’dan geçerek Murat Nehri'yle birleşip Fırat Nehri’ni oluşturan Karasu Nehri'nin artan su seviyesi, çiftçilerin yüzünü güldürdü.

Kurak geçen kış mevsiminde su debisinin düşmesiyle ortaya çıkan nehir yatağındaki adacıklar da yeniden sular altında kalmaya başladı.

Barajlar doldu

Doğu Anadolu’daki arazilere can veren nehirlerin artan su seviyesi barajları da doldurdu.

Ağrı Diyadin’den kaynayan Murat Nehri ve Erzurum Dumludağ’da kaynayan Karasu Nehri, Erzincan’dan sonra Elazığ il sınırlarında birleşerek Fırat Nehri’ni oluşturuyor.

Fırat Nehri Erzincan, Tunceli, Elazığ, Malatya, Diyarbakır, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa il sınırını belirledikten sonra Suriye, daha sonra Irak topraklarına akarak Irak’ta denize uzak olmayan bir noktada Dicle Nehri ile birleşip Şatt’ül-Arab’ı oluştup Basra Körfezi’ne dökülüyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Karların erimesiyle Erzincan’daki barajlarda doluluk oranı arttı

Havaların iyice ısınmasıyla doğanın yeşerdiği Erzincan’da dağlarının yüksek kesimlerindeki karın erimesi ve yağmur yağışıyla beraber barajların doluluk oranı arttı.

Erzincan Barajı yüzde 65, Tercan Barajı da yüzde 60 su doluluk seviyesine ulaştı. Tarımın yaygın olduğu Erzincan’da barajlardaki su seviyesinin artması çiftçiyi mutlu etti.

Çiftçi mutlu oldu

Konuyla ilgili Devlet Su İşleri’nden alınan bilgiye göre, Erzincan’ın en büyük su kaynaklarından olan Erzincan Barajı'nda doluluk oranının yüzde 65, Tercan Barajı'nda yüzde 60 seviyesine ulaştığı, mayısın ortalarına doğru bahar yağışları ile barajların yeterli kapasiteye ulaşacağının öngörüldüğü belirtildi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ensonhaber

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan