Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Nisan 2023, 15:12   #1
Çevrimdışı
Sarya Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çilekli Kıbrıs Tatlısı Tarifi




Çilekli Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin malzemeler


Keki İçin:
  • 3 adet yumurta
  • ½ su bardağı şeker
  • ½ su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin:
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
Muhallebisi için:
  • 1 Lt süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket vanilya
Çilekli jöle (isteğe göre):
  • 1/2 kg çilek
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 su bardağı su
Üzeri için:
  • Hindistan cevizi
  • Çilek


Çilekli Kıbrıs Tatlısı Nasıl Yapılır?


  • Şerbet için tüm malzemeler bir tencere içerisine alınır ve kaynadıktan 5 dk sonra ocaktan alınır.
  • Kek için derin bir kapta şeker ve yumurta kabarana kadar çırpılır. Ardından içine sıvı yağ eklenir ve karıştırılır.
  • Tüm kuru malzemeler eklendikten sonra yağlanmış bir borcam içerisine dökülür ve yayılır.
  • Pişen kek üzerine soğumuş şerbet dökülür ve biraz çekmesi beklenir.
  • Bu sırada muhallebi için vanilya hariç tüm malzemeler derin bir tencereye alınır ve çırpılır.
  • Kısık ateşte sık sık karıştırılır ve göz göz olunca ocaktan alınır.
  • İçine krem şanti ve vanilya eklendikten sonra bir mikser yardımıyla çırpılır. Kekin üzerine dökülür ve soğumaya alınır.
  • Çilekli jöle için; Çilekler temizlendikten sonra 4'e bölünür. Bir tencereye çilek, su, vanilya ve toz şeker koyularak kaynamaya bırakılır.
  • Su kaynamaya başladığında içerisine nişasta eklenir ve 3 dakika daha pişirilir. Ardından ocaktan alınır.
  • Tatlının muhallebisinin üzerine çilekli jöle eklenir ve güzelce dağıtılır.
  • Soğuduktan sonra, tatlı bolca hindistan cevizi ile süslenir. Dolapta 1-2 saat bekledikten sonra servis edilir.
  • Çilekli jöle, isteğe bağlıdır. Dilerseniz, jöle kullanmadan da çilekli kıbrıs tatlısını hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun.
lezzet



 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan